احیای اقتصاد با فرهنگ توسعه 

در سال‌های گذشته مقام معظم رهبری بارها به حضور بخش خصوصی در اقتصاد و حمایت دولت از تولید تاکید داشتند. نکته مورد تاکید دیگر ایشان رشد ۸ درصدی اقتصاد است. دستیابی به این اهداف تعیین‌شده مستلزم فرهنگ توسعه اقتصادی است.
کد خبر: ۱۴۹۲۵۲۳
نویسنده علی مخدومی | فعال اقتصادی بخش خصوصی*
 
ایران اثبات کرده از حیث ارتباط انسان با دانش و فناوری نه‌تنها کم ندارد بلکه در نقطه مطلوبی قرار دارد. در واقع در بخش‌هایی که فناوری بالایی داریم کشورمان بهتر عمل کرده و دلیل آن هم انتصاب افراد متخصص در بخش مربوطه بوده است. به‌عنوان مثال در صنعت توربین که دارای فناوری های‌تک است با‌حضور افراد متخصص اکنون یکی از کشورهای پیش‌‌رو در این زمینه هستیم اما در صنعت خودرو که به اصطلاح مدیوم‌تک (فناوری متوسط) است، به‌دلیل این‌که افراد متخصص در مناصب مربوط به آن قرار نگرفتند، دچار مشکلاتی شدیم. در واقع حوزه خودرو چون عمومی‌تر است، هر‌کسی اجازه اظهار‌نظر و نقد به خودش می‌دهد، بدون این‌که از جزئیات آن اطلاع داشته باشد. در صنایع دفاعی نیز ایران به یکی از کشورهای پیش‌رو تبدیل شده و توانسته همگام با توسعه فناوری، روش‌های ساخت خود را نوآورانه کند. این موضوع باید در سایر صنایع نیز به‌کار گرفته شود. اکنون علم و فناوری در دنیا حرف اول را می‌زند و سیاست‌های داخلی نیز باید به سمت توسعه این بخش حرکت کند. نکته بعدی ارتباط و تعامل با کشورهای جهان است. این موارد می‌تواند به دستیابی رشد ۸ درصدی اقتصاد کمک کند. ایجاد انگیزه برای نسل جدید به منظور آینده‌سازی نیز باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد تا بتوانیم به تربیت نیروهای نسل جوان نیز بپردازیم.  اکنون در بخش‌هایی از اقتصاد شاهد روش‌های سنتی هستیم در حالی که برخی کشورهای توسعه‌یافته آنها را کنار گذاشته‌اند. به بیان بهتر ایران باید در تجارت و تعامل با دنیا، محور علم و فناوری را در نظر بگیرد. نکته قابل توجه دیگری که می‌تواند ‌به توسعه اقتصاد منجر شود تشویق توانمندی‌ها و کنار‌گذاشتن اختلافات است.

* مخدومی ازجمله سخنرانان مراسم دیدار فعالان اقتصادی با رهبر معظم انقلاب اسلامی بود و در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت نیز  حضور داشت.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها